Fietsverzekering

U kunt bij het ophalen van uw fiets, de fiets direct verzekeren bij ons. De keuze bestaat uit Enra of ANWB.

 

ANWB

Met de ANWB Fietsverzekering ga je goed verzekerd het fietspad op. Wordt jouw fiets in de eerste 3 jaar gestolen? Dan vergoeden wij de aanschafwaarde van jouw fiets. Hierbij gaan wij uit van de aankoopdatum van jouw fiets. Vanaf het 4e jaar passen wij een afschrijving toe. Je hebt een eigen risico. Dit is 5% van het verzekerd bedrag. Voor diefstal van losse onderdelen, zoals de accu, heb je een eigen risico van € 50,-.

In het kort:

 • 3 jaar aankoopbedrag terug bij diefstal;
 • Eigen risico bij diefstal 5% van het verzekerd bedrag;
 • Nieuwe en refurbished accu van jouw e-bike worden volledig vergoed;
 • Eigen risico bij diefstal van losse onderdelen (zoals de accu) en accessoires € 50,-.

Dekking beschadiging

Als jouw fiets beschadigd is, bijvoorbeeld door een aanrijding of val, dan vergoeden wij de schade. Je hebt een eigen risico van € 50,-.

In het kort:

 • Schade aan fiets en accu;
 • Bij totaalverlies van nieuwe en refurbished accu's krijg je 3 jaar aanschafwaarde vergoed.

Combinatie dekkingen diefstal en beschadiging

Maak een combinatie van de dekking diefstal en beschadiging. Zo ben je compleet verzekerd. Met de combinatie diefstal en beschadiging vergoeden wij 3 jaar aanschafwaarde voor nieuwe en refurbished accu's. 

In het kort:

 • 3 jaar aankoopbedrag terug bij diefstal;
 • Schade aan fiets en accu;
 • Bij totaalverlies van nieuwe en refurbished accu's krijg je 3 jaar aanschafwaarde vergoed.

 

 

 

ENRA

DEKKINGEN FIETS EN E-BIKE VERZEKERING

ENRA heeft twee verzekeringspakketten voor uw fiets en E-bike: ENRA Optimaal Diefstal en ENRA Optimaal Casco. Zo kiest u zelf wat u verzekert én tegen welke prijs u dit verzekert.

Daarnaast is er ook een speciale verzekering voor E-bikes voorzien van een geactiveerde track & tracemodule en een Verlengde garantie.

Hieronder leest u enkele kenmerken van de specifieke dekkingen.

ENRA OPTIMAAL DIEFSTAL

Met ENRA Optimaal Diefstal bent u verzekerd tegen diefstal van uw hele fiets. Maar ook als er onderdelen van uw fiets gestolen worden (zoals bijvoorbeeld uw accu) is dit verzekerd. .

Er vindt geen afschrijving plaats op de fiets gedurende de verzekerde periode. Of uw fiets nu in het eerste of het laatste jaar van de verzekering wordt gestolen, bij ENRA Optimaal krijgt u een nieuwe, gelijkwaardige fiets vergoed.

ENRA OPTIMAAL CASCO

Kiest u voor ENRA Optimaal Casco? Dan bent u verzekerd tegen diefstal én schade. Ook verhaalsrechtsbijstand, ongevallenverzekering voor in- en opzittenden én ENRA Pechhulp Europa zijn standaard inbegrepen bij deze verzekering.

CONNECTED

Is uw E-bike voorzien van een geactiveerde track & tracemodule, dan kunt u gebruik maken van de Connected dekking. Deze dekking komt overeen met Optimaal Casco.

U ontvangt een korting op de premie. Uw track & tracemodule moet geactiveerd zijn en aangesloten zijn bij een opsporingsdienst waarmee ENRA samenwerkt.

Na een diefstalmelding gaat onze opsporingsdienst meteen op zoek naar uw E-bike. Welke track & tracemodules wij accepteren leest u op hier

U vindt deze dekking niet terug op onze website. Wilt u gebruik maken van deze dekking, sluit u dan de verzekering af via uw rijwielhandelaar.

VERLENGDE GARANTIE

Voor uw nieuwe E-bike geldt een fabrieksgarantie. U kunt ervoor kiezen de garantieperiode te verlengen naar 5 jaar. Na afloop van de fabrieksgarantie biedt ENRA
u een verlengde garantie! 
U kunt deze dekking bij Optimaal Diefstal en Optimaal Casco afsluiten óf als losse verzekering bij aanschaf van uw nieuwe E-bike. 

Normale slijtage valt niet onder de fabrieksgarantie en dus ook niet onder de verlengde garantie.

U vindt deze dekking niet terug op onze website. Wilt u gebruik maken van deze dekking, sluit u dan de verzekering af via uw rijwielhandelaar.

Deze dekking is niet voor high speed E-bikes en niet-elektrische fietsen.

U leest meer terug over de Verlengde garantie in voorwaarde FE202304 in hoofstuk 4.

ENRA PECHHULP BIJ OPTIMAAL CASCO EN CONNECTED

Pech zit in een klein hoekje en komt altijd ongelegen. ENRA Pechhulp zorgt ervoor dat u bij pech direct wordt opgehaald (samen met uw fiets) en wordt teruggebracht naar het beginpunt van uw fietsrit.

Onze pechhulpservice repareert uw fiets niet, maar het is een strandingsdienst. ENRA Pechhulp is geldig in heel Europa. Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar.

Wilt u gebruik maken van onze Pechhulp? Kiest u dan voor de ENRA Optimaal Cascoverzekering of Connected. Hier is ENRA Pechhulp standaard meeverzekerd.

AFSCHRIJVING OP DE ACCU EN HET EIGEN RISICO

Afschrijving accu bij de Optimaal of Connected dekking

Bij diefstal van de accu, of schade aan de accu geldt een afschrijving van 0,75% per maand.

Eigen risico bij de Optimaal of Connected dekking

Bij de diefstal van uw hele fiets geldt er geen eigen risico. Bij de cascodekking geldt een eigen risico van € 35 per schade.

ONGEVALLENVERZEKERING VOOR IN- EN OPZITTENDEN BIJ OPTIMAAL CASCO EN CONNECTED

Bij de Optimaal Casco en Connected is altijd een ongevallenverzekering voor in- en opzittenden meeverzekerd.

U bent verzekerd voor ongevallen tijdens het rijden op de fiets, het op- en afstappen en het langs de weg uitvoeren of helpen bij een noodreparatie.

In geval van overlijden of blijvende invaliditeit door een verkeersongeval wordt er een bedrag uitgekeerd. Aan welke voorwaarden voldaan moet worden ziet u in de voorwaarden FE202304 terug bij hoofdstuk 5.

Naast letselschade bent u ook verzekerd voor materiële schade. Bij een verkeersongeval bent u ook verzekerd door schade aan of verlies van:

 • zaken die door u of een verzekerde aan het lichaam worden gedragen
 • bagage, die zich op of in de fiets bevindt

En u bent verzekerd voor gevolgschade als gevolg van het letsel of overlijden door een verkeersongeval. Bijvoorbeeld huishoudelijke hulp of vervoer.

Voor deze schade aan zaken, bagage en de gevolgschade samen vergoeden wij tot maximaal € 450 per verzekerde persoon.

VERHAALSRECHTSBIJSTAND BIJ OPTIMAAL CASCO EN CONNECTED

Een vast onderdeel van de Optimaal Casco en Connected is de verhaalsrechtsbijstandverzekering. In de voorwaarden staat de dekking als volgt omschreven.

U bent verzekerd voor rechtsbijstand bij een verkeersongeval of een ander van buiten komend onheil waarbij de verzekerde fiets betrokken was. En u wilt:

 • de schade verhalen op de wettelijk aansprakelijke derden
 • zich laten bijstaan in een tegen u gerichte strafvervolging. Bij het onderzoeken daarvan en alle tegen u genomen maatregelen die daarmee verband houden

Ook verzekerd is het behartigen van uw belangen als de overheid maatregelen zou kunnen nemen die deze belangen schaden. Als dit maatregelen zijn in het kader van het verkeers(straf)recht. Bijvoorbeeld inbeslagname van de verzekerde fiets.

U leest meer over de verhaalsrechtsbijstand in de voorwaarde FE202304 in hoofdstuk 6.


Terug
Deel het met uw vrienden!

Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  09:00 - 18:00
Woensdag:  09:00 - 18:00
Donderdag:  09:00 - 18:00
Vrijdag:  09:00 - 20:00
Zaterdag:  09:00 - 16.00
Zondag:  Gesloten


Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook